Trump'ın suikastçisiyle ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıktı!

Eski ABD Başkanı ve cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’a seçim mitinginde silahlı saldırı düzenlenmişti. Pensilvanya eyalet polisi, Trump’a suikast girişiminde bulunan saldırganın önceden şüpheli hareketler sergilediğini açıkladı.

Pensilvanya’nın eyalet polisi albay Christopher Paris, meclis komitesinde yaptığı açıklamada saldırgan Thomas Crooks’un Trump’a yönelik saldırıyı gerçekleştirmeden önce şüpheli olarak tanımlandığını söyledi. Paris açıklamasının devamında, “Saldırgan, 13 Temmuz mitinginde etrafta şüpheli bir şekilde dolaşıyordu ve asla mekanın giriş noktasına girmeye çalışmadı. Daha sonra Crooks’u elinde hedefe olan mesafeyi ölçen bir cihazla görünce şüphemiz daha da arttı” dedi.

SALDIRGAN SUİKASTTEN ÖNCE İHBAR EDİLMİŞ!

Albay Paris ifadesinde, Crooks’un yanı sıra üç kişinin daha şüpheli olarak tespit edildiği bilgisinin kendisine verildiğini söyledi. Saldırıdan önce, Trump’a ateş edilen binanın güvenliğini sağlayan acil servis biriminin şüphelinin fotoğrafını eyalet polisine ilettiği de ortaya çıktı. Albay verdiği ifadesinde, memurların şüpheliyi ikinci katın penceresinden fark ettikten sonra arama çalışmalarına başlamak için görev yerlerinden ayrılığını belirtti.


Albay Paris Christopher, 23 Temmuz 2024

Trump’a ateş edildikten sonra mitingde bir kişi hayatını kaybederken bir kişi de yaralandı fakat Paris Christopher açıklamalarında, Crooks’un olaylar öncesinde ciddi bir tehdit olarak tanımlanmadığını belirtti.

Dünya Haberleri