Trump’a yönelik suikast girişimini araştırmak için ekip kuruldu

ABD Temsilciler Meclisi, Donald Trump’a yönelik suikast girişimini araştırmak üzere 13 kişilik bir Meclis Görev Gücü kurduğunu duyurdu.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Donald Trump’a yönelik suikast girişimini derinlemesine araştırmak için 13 kişiden oluşan bir "Meclis Görev Gücü" kurduklarını açıkladı.

Johnson, yaptığı basın açıklamasında, 13 Temmuz 2024 tarihinde Pensilvanya'nın Butler ilçesinde Donald Trump’a düzenlenen suikast girişiminin ardından yaşanan güvenlik hatalarının “şok edici” olduğunu belirtti. Johnson, Kongre Üyesi Hakeem Jeffries ile birlikte kurdukları 7 Cumhuriyetçi ve 6 Demokrat üyeden oluşan bu özel ekip ile olayı derinlemesine inceleyeceklerini duyurdu.

Johnson’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Donald Trump'ın hayatına yönelik bir suikast girişimine izin veren güvenlik hataları şok edicidir. Buna cevaben, Kongre Üyesi Hakeem Jeffries ve ben, konuyu derinlemesine araştırmak üzere 7 Cumhuriyetçi ve 6 Demokrattan oluşan bir Meclis Görev Gücü oluşturduğumuzu ilan ediyoruz. Görev gücü mahkeme celbi yetkisine sahip olacak ve gerçekleri bulmak, hesap verebilirliği sağlamak ve bu tür başarısızlıkların bir daha asla yaşanmamasını sağlamak için hızla hareket edecektir.”

Trump’a yönelik suikast girişimi, Butler’da yaptığı bir konuşma sırasında gerçekleşti. Saldırgan, güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürülmüş, Trump ise sağ kulağının üst bölgesinden yaralanmıştı. Olayda üç miting katılımcısından 1'i öldü 2'si ağır yaralandı.

Dünya Haberleri