Trump'a Suikast Girişimi! Mitinginde silahlı sesleri: Kulağından yaralandı

ABD'nin eski başkanı, yeni başkan adayı Donald Trump'a canlı yayında suikast girişimi.Miting sırasında yaşanan silahlı saldırıda kulağından yaralanan Trump'a korumalar siper oldu. İlk şokun ardından ayağa kalkan Trump yumruğunu havaya kaldırarak destekçilerini selamladı. Korumalar tarafından kürsüden indirilen Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor

ABD Başkanı Donald Trump Pensilvanya'da düzenlediği miting esnasında silahlı saldırıya uğradı. Kulağından yaralanan Trump yere yığıldıktan sonra ayağa kalkıp yumruk gösterdi.

Gizli servis ajanları tarafından uzaklaştırılan Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Saldırgan ve olay yerinde bulunan 1 kişi öldürüldü, 17 kişi gözaltına alındı.

Eski Amerika Başkanı ve başkan adayı Donald Trump'a miting sırasında suikast girişiminde bulunuldu. Saldırının ardından yüzünde kanlar olan Trump, ayağa kalkarken korumalara "bekleyin" diye bağırarak yumruk işareti yaptı.

Saldırı sonrasında başından kanlar akan Donald Trump geniş güvenlik önlemleri kapsamında olay yerinden uzaklaştırıldı.

ABD'nin eski başkanı, yeni başkan adayı Donald Trump'a canlı yayında suikast girişimi. Miting sırasında yaşanan silahlı saldırıda kulağından yaralanan Trump'a korumalar siper oldu. İlk şokun ardından ayağa kalkan Trump yumruğunu havaya kaldırarak destekçilerini selamladı. Korumalar tarafından kürsüden indirilen Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu detaylı bilgilendirmenin daha sonra yapılacağı açıklandı.

TRUMP AÇIKLAMA YAPTI

Trump, ABD'de popüler olan bir sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada, “Sağ kulağımın üst kısmını delen bir kurşunla vuruldum” ifadelerini kullandı. Trump’ın yüzünden yaralandığı saldırının ardından tıbbi muayeneden geçtiği ve durumunun iyi olduğu belirtildi.

ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'da seçim kampanyası sırasında saldırıya uğrayan eski Başkan Donald Trump ile telefonda görüştü. Beyaz Saray'ın sosyal medya hesabı X üzerinden yapılan açıklamada, Biden'ın Trump ile görüşme yaptığı ve iç güvenlik yetkililerinden düzenli güncellemeler almaya devam edeceği belirtildi. Görüşmenin detaylarına ise yer verilmedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, X üzerinden saldırıya tepki gösterdi. Blinken, Trump'ın güvende olmasından dolayı minnettar olduğunu belirtirken, herkesin bu olayı kınaması gerektiğini vurguladı. Austin ise demokraside şiddetin yeri olmadığını belirterek, Trump ve ailesi için dua ettiğini ifade etti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson da sosyal medya hesabı üzerinden Temsilciler Meclisi'nin Trump'a yönelik saldırı hakkında kapsamlı bir soruşturma yürüteceğini duyurdu.

Donald Trump'ın yüzünden yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Olay sonrası yaptığı ilk açıklamada, "İyiyim ve tıbbi muayeneden geçiyorum" dedi. Trump'ın sözcüsü Steven Cheung ise yaptığı açıklamada, Trump'ın korumalara ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ettiğini belirterek, durumunun iyi olduğunu ve yerel bir tıbbi tesiste kontrol edildiğini ifade etti.

Dünya Haberleri