Trump'a Dava Üstüne Dava

Bu Trump hakkında hazırlanan dördüncü suç iddianamesi. Trump diğer üç davadan 78 suçlamayla karşı karşıya.

ABD eski Başkanı Donald Trump ve 18 kişiye, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarını değiştirmeye çalışmak iddiasıyla dava açıldı. İddianamede işlendiği iddia edilen suçlar 41 maddede toplandı.

Soruşturma kısmen, eski başkanın Georgia'nın en üst düzey seçim yetkilisinden "11.780 oy bulmasını" istediğinin sızdırıldığı bir telefon görüşmesiyle başlatıldı. Bu Trump hakkında hazırlanan dördüncü suç iddianamesi. Trump diğer üç davadan 78 suçlamayla karşı karşıya.

Eski başkan hakkında 2020 seçimlerine müdahale ettiği, bir porno yıldızına sus payı verdiği ve gizli belgeleri sakladığı iddialarıyla suçlamalar bulunuyor. Trump, tüm ceza davalarında herhangi bir yanlış yaptığını reddetti; son suçlamaları "cadı avı" olarak nitelendirdi ve bunların siyasi amaçlı olduğunu öne sürdü.

Dünya Haberleri