Trump, Vance ile ilk ortak mitingde: “Geçen hafta demokrasi için kurşun yedim”

Trump ve yardımcısı Vance, 2024 başkanlık seçimleri için ilk ortak mitinglerini düzenledi. Mitingde çarpıcı açıklamalarda bulunan Trump, geçen hafta yaşadığı suikast girişimine de değindi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 başkanlık seçimleri için yardımcısı olarak seçtiği Ohio Senatörü James David Vance ile 5 Kasım’daki seçim kampanyasında ilk kez birlikte mitinge katıldı.

Trump ve Vance, kampanya stratejilerini ve politikalarını halka tanıttıkları etkinlikte, dikkat çekici açıklamalarda bulundular. Trump, mitingde yaptığı konuşmada, geçtiğimiz hafta Michigan’daki mitingde uğradığı suikast girişiminden bahsederek, “Benim demokrasi için tehdit oluşturduğumu söyleyip duruyorlar. Geçen hafta demokrasi için kurşun yedim” dedi.

Trump, 2020 seçimlerinin “çalındığını” savunarak, 2024 seçimlerinde hilelere karşı kararlı bir mücadele yürüteceklerini ifade etti. Trump, “Kaybetmemin tek yolu sahtekar yargıçlardır. Ne olursa olsun bunu reddedeceğiz” diyerek, seçim sonuçlarına itiraz etmeye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in kendisine yazdığı “güzel notu” hatırlatarak, Şi ile iyi anlaştığını söyledi.

GÖÇMENLERE “TOPLU SINIR DIŞI ETME” TAAHHÜDÜ

Trump’ın konuşmasında dikkat çeken bir diğer konu, göçmen politikaları oldu. Eski Başkan, düzensiz göçmenler konusunda “toplu sınır dışı etme” taahhüdü verdi ve ABD’nin ulusal güvenliğini korumak için sert tedbirler alacağını duyurdu.

Trump, “ABD’nin dünyanın farklı bölgelerindeki çatışmalara karışmaması gerektiğini” söyleyen Vance ile sahneye çıkarak, bu konudaki görüşlerini destekledi.

Trump, “Şu anda Demokrat Parti patronları, sahtekar Joe Biden’ı oy pusulasından çıkarmak için kendi partilerinin ön seçim sonuçlarını reddetmeye çalışıyorlar” diyerek, Biden’a yönelik eleştirilerini yineledi.

Dünya Haberleri