Tottenham Boys'un Türk Liderine Yedi Kurşun!

Moskova'da silahlı saldırıya uğrayan Türk çetesinin lideri İzzet Eren başına isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetti.

Londra'daki Türk çetesinin elebaşı İzzet Eren, Moldova'da kasklı ve elektrikli scooter kullanan saldırganlar tarafından vurularak öldürüldü. Saldırganlar, Eren'in başına üçü isabet eden yedi kurşun sıktıktan sonra olay yerinden kaçtı.

İngiltere'de "Tottenham Boys" adıyla bilinen ve çoğunluğu Türklerden oluşan çetenin lideri İzzet Eren, Moldova'nın başkenti Kişinev'de bir kafede silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti.

Kısa Dalga yazarı Cengiz Erdinç'in haberine göre, Eren, uyuşturucu piyasasında faaliyet gösteren çetenin lideriydi. 1990'larda uyuşturucu suçları nedeniyle Londra'da hüküm giyen Eren, sınır dışı edildikten sonra tekrar Londra'ya dönmüş ve 2015 yılında dolu bir tabanca ve makineli tüfekle bir saldırıdan hemen önce yakalanmıştı.

2016 yılında, mahkemeye polis minibüsüyle getirildiği sırada yeğeni Özcan Eren, başarısız bir kaçırma girişiminde bulundu. Bu olayda bir çete üyesi vurulmuş ve araçta bir Uzi otomatik tabanca bulunmuştu. Eren'le birlikte yargılanan Gökay Soğucaklı da beş buçuk yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Toplam 21 yıl hapis cezasına mahkûm edilen İzzet Eren, 2019 yılında Türkiye'ye iade edildi ancak bir ay sonra hapisten kaçtı. 26 Mayıs 2022'de Moldova'da yakalanan Eren, İngiltere'nin iade talebine rağmen serbest bırakıldı.

Eren'in adı, 1990'lı yıllarda uyuşturucu nedeniyle gerçekleştirilen birçok saldırı ve cinayete karışmıştı. The Times gazetesi, "İngiltere'de sokak çeteleri arasındaki uyuşturucu pazarı savaşının, Türk muhaliflere yönelik devlet destekli saldırıları perdelediğini" ileri sürdü.

Benzer bir cinayet, 4 Mayıs 2024'te Barselona'da işlendi. Sant Marti Forum bölgesinde, Tekin Kartal adıyla tanınan İlmettin Aytekin, Abdullah Baybaşin ile bir restoranda yemek yedikten hemen sonra beş kurşunla vurularak öldürüldü ve saldırgan bulunamadı.

Dünya Haberleri