Tepki Çeken Yasa Tasarısı Meclisten Geçti. Mesai Saatleri Tamamen Değişti

Yunanistan'da hükümet, bütün tepkilere rağmen mesai saatlerinin değişmesini içeren yasa tasarısını onayladı. Buna göre mesai saatleri 3 Temmuz 2024 Pazartesi itibariyle tamamen değişti.

Komşu ülke Yunanistan'da vatandaşlar hükümet tarafından onaylanan yasa tasarısının şokunu yaşıyor. Hükümet, sürpriz karara imza atarak haftalık çalışma gününü 5'ten 6'ya çıkaran yeni bir yasa tasarısını onayladı. Yeni uygulama, 3 Temmuz 2024 Pazartesi günü itibarıyla yürürlüğe girdi.

VATANDAŞLAR KARARA TEPKİLİ

Hükümet tarafından onaylanan skandal yasa tasarısına vatandaşların tepkisi büyük oldu. Bazı sendika ve muhalif partiler, alınan skandal kararı "barbarca" olarak tanımlayarak sert tepkiler gösteriyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kamu Görevlileri Sendikası yönetim kurulu üyesi Akis Sotiropoulos, "Neredeyse tüm gelişmiş ülkeler dört günlük çalışma haftasına geçerken Yunanistan tam tersi yönde bir adım atıyor" diye konuştu.

KARAR NEDEN ALINDI?

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in hükümeti, söz konusu kararı azalan nüfus ve kalifiye iş gücü eksikliğinden dolayı aldıklarını belirtiyor. Tepki çeken adımla ilgili konuşan Miçotakis, "Bu yasanın özünde işçi dostu bir yaklaşım yatıyor. Derinden büyüme odaklı ve Yunanistan'ı Avrupa ile aynı çizgiye getirecek" dedi.

ÇALIŞANLARA İKİ SEÇENEK SUNULDU

Alınan karar kapsamında çalışanlar, günlük ücretlerine ek olarak yüzde 40 oranında ek mesai ücreti alacak. Haftanın altı günü çalışmak istemeyenlere ise 5 gün boyunca her gün 2 saat fazla mesai yaparak haftalık çalışma saatlerini tamamlayabilme seçeneği de sunuldu.

Dünya Haberleri