Suriye'de yaşananları içerden anlattı: Aleviler iyiliğin bedelini ödüyor

Lübnanlı Gazeteci 'Aleviler iyiliğin bedelini ödüyor' diyerek paylaştı. Esad muhalifi ise 14 yıldır Suriye'de yaşananları içerden anlattı.

HTŞ’nin operasyonlarına Lazkiye’deki muhalif grupların karşılık vermesiyle başlayan çatışmalar yaklaşık 4 gündür devam ediyor.

AFP, geçici hükümetin silahlı güçleri tarafından Lazkiye'de 300'den fazla Alevi'nin katledildiğini duyururken bölgeden çarpıcı bir iddia geldi.

SURİYE'DE YAŞANANLARI İÇERDEN ANLATTI

HTŞ'nin yönetimi devralmasından kısa süre sonra başıboş kalan isyancı grupların Lazkiye'de Alevi ailelerin kapılarını kırarak evlerine girdikleri ve fiziksel saldırılarda bulundukları ortaya çıkmıştı. BBC Muhabiri Quentin Sommerville, bölgeden görüntüleri paylaşmış yaşanan güvenlik sorunlarına dikkatleri çekmişti.

Saldırıya uğrayan Alevi aileler Lazkiye'de polis gücü olarak hareket eden HTŞ'ye sığınmıştı.

İlk şiddet haberlerinin üzerinden aylar geçtikten sonra Lazkiye'den gelen son görüntüler kan dondurdu. O görüntülerde yaşananlara tepki gösteren Uluslararası Arap Basın Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Zeid Mustafa, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla katledilenlerin sayısını 2 bin 500 olarak açıkladı.

Bölgedeki Alevi ailelerin Esad'dan kaçanlara ve HTŞ döneminde gelenlere evini açtığına dikkat çeken Mustafa, "Ve iyilik karşılığını buldu. 2500 Suriyeli sivil şehit edildi. Şu ana kadar... Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar." dedi.

ALEVİLER İYİLİĞİN BEDELİNİ ÖDÜYOR

Dr. Zeid Mustafa'nın paylaşımında alıntıladığı Lazkiye'de 14 yıldır yaşananları anlatan Esad muhalifinin sözleri ise; Suriye'deki durumun vahametinin çok daha büyük olduğunu ortaya koydu.

Esad karşıtı çatışmalar başladığından bu yana Suriye sahilinde en az üç milyon Sünni Müslüman Arap'ın Lazkiye ve Tartus'a sığındığını anlatan Esad muhalifi şunları söyledi:

"Suriye devrimi başladığında Lazkiye ve Tartus barındırdı ve korudu. 14 yıldır; Suriye devriminde bir tane bile Alevi sivilin, Halep'ten veya İdlib'den Lazkiye'ye gelen bir Sünni sivili öldürdüğünü duymadık. Ama Suriye ile hiç alakası olmayan İgorlar, Çeçenler, Tatarlar, Halep ve İdlib'den her türlü pis insan oraya yöneldi."

Dünya Haberleri