Suriye ordusu Deyr ez-Zor'a dayandı

Suriye haber ajansı (SANA) IŞİD'in stratejik önemdeki Deyr ez Zor kentindeki kuşatmasını kırmayı hedefleyen ordu birliklerinin, dün geceki çatışmalardan sonra kentin batı girişindeki 137. tugay karargahına görüş mesafesi uzaklığında olduğunu duyurdu.

Suriye haber ajansı (SANA) IŞİD'in stratejik önemdeki Deyr ez Zor kentindeki kuşatmasını kırmayı hedefleyen ordu birliklerinin, dün geceki çatışmalardan sonra kentin batı girişindeki 137. tugay karargahına görüş mesafesi uzaklığında olduğunu duyurdu.

Rakka'da ABD destekli YPG Güçleri tarafından önemli kayıplara uğrayan IŞİD, Deyr ez Zor kenti ve çevresindeki petrol yataklarını da Suriye ordusuna bırakmak durumunda kalırsa, Suriye'de sadece birbiriyle bağlantısı olmayan bir kaç noktada sıkışmış olacak.

Örgüt Deyr ez Zor eyaletinde geniş bölgeleri kontrol ediyor ve bölgenin başkentinin de yarıdan fazlasını iki yıl önce ele geçirerek kentteki hükümet güçlerini kuşatma altına almıştı.

Rusya'nın da desteğiyle haftalardır Deyr ez Zor'a doğru taarruzu sürdüren Suriye ordusu dün gece kentin batı sınırındaki 137. Tugay karargahına 10 km uzaklıkta olduklarını duyurdu.

'SURİYE ORDUSU 24 SAATTE 8 KİLOMETRE İLERLEDİ'

Bir Suriye askeri yetkilisi Fransız Haber Ajansı'na (AFP) Deyr ez Zor eyaletinde bir çok IŞİD mevzisinin düştüğünü ve ordu birliklerinin hızla ilerlediğini söyledi.

Aynı askeri yetkili Suriye askerlerinin mahsur kaldığı tugay karargahına ulaşmalarının saatler süreceğini kaydetti.

Söz konusu askeri üssün çevresinde kentin hala hükümet güçleri tarafından kontrol edilen mahalleleri de var.

Suriye Haber Ajansı (SANA) Bölge Valisi Muhammed İbrahim Samra'nın, bölgede halkın kutlamalara başladığına ilişkin açıklamasına da yer verdi.

Vali "Dün Deyz ez Zor'da toplumun bütün kesimlerinde, beklenen zafer arifesinde kutlamalar yapılıyor" dedi.

Bölgeden, Suriye ordusunun bir başka kolunun da güney batıdan ilerlediği ve kentteki askeri havaalanına 20 kilometre yaklaştığı, bir diğer ordu kolunun da kuzeyden ilerlediği yönünde bilgiler geliyor

Rusya Savunma Bakanlığı ise Suriye ordusunun son 24 saatte 8 kilometre ilerlediğini aktardı.

RUS UÇAKLARI VURDU'

Rusya Hava Kuvvetleri'nin Suriye ordusuna destek vermek amacıyla düzenlediği bombardımanda 80 sorti gerçekleştirdiğini aktaran bakanlık, Rus uçaklarından yapılan atımlar sonucunda 70 militanın öldürüldüğünü veya yaralandığını belirtti.

Bakanlık, Rus uçaklarının iki tank, üç piyade muharebe aracı ve ağır silah yüklü 10'dan fazla arazi aracını imha ettiğini de belirtti.

Dünya Haberleri