Sudan ordusu yanlışlıkla müttefik savaşçılarını vurdu

Sudan ordusu, müttefik halk direnişi savaşçılarına yanlışlıkla hava saldırısı düzenledi; saldırıda 70'ten fazla kişi öldü, birçok kişi yaralandı.

22 Temmuz’da sosyal medyada yayınlanan videolarda, Sudan ordusuna ait uçakların yanlışlıkla müttefik halk direnişi savaşçılarına hava saldırısı düzenlediği ve birçok kişinin hayatını kaybettiği görüldü.

Batı Kordofan eyaletindeki el-Hoy kasabası yakınlarında gerçekleşen saldırıda 70'ten fazla kişinin öldüğü ve bazı kişilerin ağır yaralandığı bildirildi.

Şarkul Avsat'ta yer alan habere göre, Sudan'ın paramiliter gücü Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) tarafından kontrol edilen bölgedeki yerel kaynaklar, Sudan ordusunun el-Hoy kasabasını terk etmesinin ardından HDK'nin kasabaya girdiğini ve bazı vatandaşları öldürdüğünü, pazar ve araçları yağmaladığını belirtti. Ayrıca, HDK'nin en-Nuhud şehrine saldırı hazırlığı yaptığı ifade edildi.

CENEVRE'DE GÖRÜŞMELER TAMAMLANDI

Sudan hükümeti, Birleşmiş Milletler ile insani yardım konularında sürdürdüğü olumlu ilişkileri vurguladı ve BM’nin Sudan ordusu ile HDK arasında Cenevre’de gerçekleştirdiği dolaylı görüşmeleri tamamladığını açıkladı.

Sudan’ın İnsani Yardım Komiseri Selva Âdem Beniye, HDK’yi insani yardımları yağmalamak ve sivilleri hedef almakla suçladı. Uluslararası topluma, HDK’nin sivilleri koruma taahhütlerini yerine getirmesi için baskı yapılması çağrısında bulundu.

BM Sudan Özel Temsilcisi ise Darfur, El Cezire, Sennar ve Kordofan eyaletlerine insani yardım ulaştırılması için BM ile işbirliği yapma isteğini dile getirdi.

Dünya Haberleri