Son Dakika | Netanyahu: İran'ın amacı ABD'yi yok etmek Trump'a 2 kere suikast düzenlediler

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın nükleer ve füze programlarını korumak için yeraltı tesisleri inşa ettiğini belirterek, bu nedenle düzenlenen saldırıların acil olduğunu savundu. Netanyahu, "Şimdi harekete geçilmezse, gelecekte de harekete geçilemezdi" dedi ve İran’ın amacının ABD’yi yok etmek olduğunu Trump’a 2 kez suikast düzenlediklerini iddia etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'a yönelik ABD-İsrail saldırganlığını meşrulaştırırken, Tahran yönetiminin füze ve nükleer programlarını korumak amacıyla yeni yeraltı tesisleri inşa ettiğini iddia ederek, bu nedenle saldırının acilen gerekli olduğunu öne sürdü. Netanyahu Trump'ı da övdü.

'ŞİMDİ SALDIRMASAYDIK DURDURAMAZDIK'

İsrail Başbakanı, ABD medyasında yayımlanan bir videoda, "Şimdi harekete geçilmezse, gelecekte de harekete geçilemezdi” iddiasını ortaya atarak ABD-İsrail saldırganlığını meşrulaştırma girişiminde bulundu.

Netanyahu'nun ABD'li Fox News'a verdiği röportajda kullandığı ifadeler şöyle:

"Şu anda harekete geçmemizin nedeni, nükleer tesislerini ve balistik füze programlarını vurduktan sonra... yeni tesisler inşa etmeye başlamaları... balistik füze programlarını ve atom bombası programlarını birkaç ay içinde bağışık hale getirecek yeraltı sığınakları inşa etmeye başlamalarıdır"

'DONALD TRUMP GİBİ BAŞKAN HİÇ GELMEDİ'

“Donald J. Trump gibi bir başkan daha önce hiç olmamıştı. Kararlılığı, kararlılığı, net düşüncesi, işleri halletme şekli — işlerin özüne hemen ulaşıyor.

“Gereksiz ayrıntıları bir kenara bırakıyor, lafı dolandırmıyor, ana noktaya geliyor ve alınması gereken önlemleri belirliyor.”

'TRUMP'I DÜNYA LİDERİ OLARAK GÖRDÜĞÜMÜZ İÇİN ŞANSLIYIZ'

“Ve bence İsrail için, özgür dünya ülkeleri için, hatta tüm dünya için. Onu özgür dünyanın lideri, hatta dünyanın lideri olarak görmekten dolayı çok şanslıyız. O, Amerika'yı yeniden dünyanın lideri haline getirdi.”

'İRAN TRUMP'A 2 DEFA SUİKAST GİRİŞİMİNDE BULUNDU'

“İran 47 yıldır Amerika'ya ölüm sloganları atıyor.”

“Büyükelçiliklerinizi bombaladılar. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'a iki kez suikast girişiminde bulundular. Kendi halkını öldürdüler, çok sayıda insanı katlettiler. Ve dünya çapında bir terör ağı kurdular.”

“Bu rejim, Amerika Birleşik Devletleri'ni yok etmeye kararlıdır.”

"Bu sonsuz bir savaş değil, barış için bir yol."

Dünya Haberleri