Sırada bekleyen İtalyan başbakan, başhekimi çağıran AKP'li başkan

İtalya’nın ‘Süper Mario’ lakaplı 73 yaşındaki Başbakanı Mario Draghi ve eşi, AstraZeneca Oxford aşısı olmak için sıra bekledi. Bu görüntü Oğuzlar belediye başkanının başhekimi odasına getirtip aşı olmasını akla getirdi

Türkiye'de ise AKP'li Çorum Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, dün makam odasına Oğuzlar Devlet Hastanesi'nin başhekimini çağırarak sırası gelmeden aşı olmuştu. Türkiye'de aşı önceliği henüz 60 yaş ve üstünde olmasına rağmen 48 yaşındaki AKP'li Yıldırım'ın aşı olması büyük tepki çekti. 

Oğuzlar'daki olayın ertesi günü İtalya Başbakanı Mario Dragh ve Maria Serenella Cappello koronavirüse karşı geliştirilen AstraZeneca aşısını oldu. Dragh ve Cappello, Lazio'daki Roma Termini garına kurulan merkezde aşı sırası bekledi. 

Bu arada Avrupa'da aşı tedariklerinde yaşanan gecikmeler nedeniyle İtalya aşılama uygulamasını yavaşlamış, geçtiğimiz cuma gününden itibaren AstraZeneca Oxford aşısını kullanmaya yeniden başlamıştı. Türkiye'de de son dönemde yavaşlayan aşılama süreci, Çin'den hafta başı gelen aşılarla tekrar işler hale gelmişti. Ancak bu süreçte AKP'li yöneticilerin aşılandığı yönünde muhalefetin ciddi kuşkuları var.  

 

Dünya Haberleri