Sel Polonya'da bir kasabayı yok etti

Polonya'da aşırı yağışların ardından baraj patladı. İki metrelik dev dalga bir kasabayı yok etti. Polonyalılar yaralarını sarmaya çalışıyor.

Orta Avrupa'yı sel vurdu. Şiddetli yağışların ardından Çekya, Avusturya, Polonya ve Romanya'da 10 kişi hayatını kaybetti.

ADETA TSUNAMİ

Polonya, felaketin en şiddetli yaşandığı ülkelerden biri oldu. Hükümet, doğal afet durumu ilan etti. Günlerce süren yağmurun ardından Stronie Slaskie barajı patlaması ile iki metre yükseklikteki sel dalgası, adeta şehir içinde tsunami yarattı.

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Bild, Polonya'daki sel mağdurlarını mikrofon uzattı.

Selin yıkıp geçtiği Klodzko kasabasına giden Bild, genç bir kadının yıkılmış ekmek teknesindeki acı fotoğrafını çekti. Küçük dükkanı yerle bir olan Polonyalı Evelyna Koremba, "Hiçbir şeyimiz kalamdı. Sel her şeyimizi elimizden aldı" dedi.

Fotoğraf: Peter Müller

"DALGANIN GERİ GELMESİNDEN KORKUYORUM"

Sel mağdurları yapayalnız. Ne yapacaklarını bilemeden sadece temizlik yapıyorlar. Bild'e konuşan Polonyalı Evelyna Koremba, "Dalganın geri gelmesinden korkuyorum, sadece bilmiyoruz. Şimdi yapabileceğimiz tek şey temizlik yapmak ve her şeyin yoluna girmesi için dua etmek. İş hayatımız, pes etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Dünya Haberleri