'Rusya'ya Kaçırılan Ukraynalı Çocuklar İnternet Sitelerinde Tanıtılıyor'

Ukrayna'dan kaçırılan çocukların Rusya'daki evlat edinme sitelerinde tanıtılması, ABD güvenlik danışmanı Jake Sullivan tarafından vurgulandı. Beyaz Saray, bu iddiaları destekleyecek güvenilir raporlara sahip olduğunu belirtti. Financial Times'ın raporuna göre, 8 ile 15 yaşları arasındaki çocuklar Ukrayna'daki devlet evlerinden kaçırılarak farklı bölgelere götürülüyor.

Ukrayna Rusya savaşından hazin bir tablo daha. ABD güvenlik danışmanı Jake Sullivan’ın açıklamasına göre Ukrayna’dan kaçırılan çocuklar Rusya’daki internet sitelerinde evlat edilmek için tanıtılıyor. Evlat edinme sitelerindeki çocuklardan biri Rus ismi almış birinin de yaşı değiştirilmiş. Beyaz Saray bu iddiaları destekleyecek güvenilir raporları olduğunu iddia etti. Financial Times’ın raporuna göre de 8 ile 15 yaşlarında çocuklar Ukrayna’daki devlet evlerinden kaçırılıyor. Çocuklardan üçünün Moskova yakınlarındaki Tula bölgesinde ve Kazak sınırı yakınındaki Orenburg bölgesinde, birinin de Kırım’da bulunduğu söyleniyor.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, eylemleri; “aşağılık ve dehşet verici” olarak değerlendirdi. Sullivan, Rusya’nın sadece Ukrayna ordusuna değil, Ukrayna halkına da savaş yürüttüğünü, bu konularda Ukrayna’nın savunmalarına yardım etmeye devam edeceklerini söyledi.

Dünya Haberleri