Rusya'dan Ukrayna'ya gece yarısı saldırısı: En az 29 yaralı

Rusya'nın Ukrayna'nın kuzey ve doğu bölgelerine düzenlediği gece saldırılarında en az 29 kişi yaralandı. Saldırılarda, Sumi bölgesinde bir kişi yaşamını yitirirken, Harkiv'de bir gaz borusu hasar gördü ve iki ev yıkıldı.

Rusya'nın gece saatlerinde Ukrayna'nın kuzey ve doğu bölgelerine düzenlediği füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırılarında en az 29 kişi yaralandı. Ukrayna askeri ve yerel yetkililerin verdiği bilgiye göre, saldırılar Çernigiv, Sumi, Harkiv ve Donetsk gibi Ukrayna'nın ön cephe bölgelerini hedef aldı.

Ukrayna hava kuvvetleri, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, Rusya'nın Iskander-M balistik füzesi, Iskander-K seyir füzesi ve altı güdümlü hava füzesini saldırılarda kullandığını bildirdi. Çoğu füzenin hedeflerine ulaşamadığı belirtilirken, kaç füzenin imha edildiği hakkında bilgi verilmedi.

ARALARINDA ÇOCUKLARDA VAR

Sumi bölgesinde düzenlenen bir füze saldırısında bir kişi hayatını kaybederken, aralarında üç çocuğun da bulunduğu en az 16 kişi yaralandı. Kharkiv bölgesinin valisi Oleh Sinehubov, Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda, Rus saldırılarında en az 13 kişinin yaralandığını, bunlar arasında 4 yaşında bir çocuğun da bulunduğunu aktardı.

Harkiv şehri belediye başkanı Ihor Terekhov, şehirde bir gaz borusunun zarar gördüğünü ve en az iki evin yıkıldığını, 10 evin ise hasar gördüğünü duyurdu.

Ukrayna hava kuvvetleri, Rusya'nın dokuz İHA ile saldırı düzenlediğini, Ukrayna'nın Mıkolayiv bölgesinde hava savunma sistemlerinin sekiz İHA'yı imha ettiğini bildirdi.

Rusya'dan ise henüz bir açıklama yapılmadı. Taraflar, Şubat 2022'de Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı tam ölçekli işgal savaşında sivilleri hedef almadıklarını iddia ediyor.

Dünya Haberleri