Rusya işgal ettiği Kırım'ı silahlandırmaya devam ediyor

Rusya Federasyonu, Kırım'ı işgal ettiğinden bu yana yarımadada bulunan askeri teçhizatın sayısı beş kat arttırdığı ortaya çıktı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı General Viktor Mujenko, Rusya’nın işgal ettiği Kırım’ı silahlandırma çalışmalarını son sürat sürdürdüğünü ifade ederken, işgal başladığından beri yarımada konuşlandırılan asker sayısının iki kat, askeri teçhizatın sayısının ise beş kat arttırıldığını belirtti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Askeri Bilim Konseyi ile Ukrayna Milli Bilim Akademisi’nin ortak toplantısı sırasında konuşan Mujenko “Kırım’ın silahlandırılması hızla devam ediyor. Rus işgali öncesi dönemle kıyasla, düşmanın yarımadadaki askeri güçleri neredeyse iki kat arttı, askeri teçhizatın sayısı ise beş kat arttı” dedi.

Rusya Karadeniz Filosu'nun potansiyelinin önemli ölçüde arttırıldığını da kaydeden Mujenko, “Karadeniz Filosunda 30 gemi, 6 füze gemisi, 5 denizaltı ve nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip Kalibr tipi füze sistemleriyle donatılmış bir fırkateyn ile 3 denizaltı bulunuyor. Nükleer savaş başlıklarının menzili 1,5 kilometre, konvansiyonel başlıkların menzili ise 2 bin 250 kilometre” açıklamasında bulundu.

Daha önce 4 Temmuz'da Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Dmitriy Bulgakov'un askeri unsurları teftiş maksadıyla işgal edilen Kırım’ı yasa dışı olarak ziyaret ettiği bildirilmişti.

Kaynak: Qırım Haber Ajansı (QHA)

Dünya Haberleri