Rusya ikna edemedi soluğu BM'de alıyor... Konu: Kirli bomba

Rusya ve Ukrayna savaşı 9'uncu ayında devam ederken Kiev'in "Kirli bomba" kullanacağı uyarısı Batılı ülkelerce reddedilen Moskova, soluğu Birleşmiş Milletler'de (BM) aldı.

Rusya Pazartesi günü geç saatlerde BM'ye bir mektup göndererek Kiev'in "Kirli bomba" kullanacağı yönündeki iddialarını yineledi. Konuya dair İngiliz haber ajansı Reuters'a değerlendirmede bulunan diplomatlar, Moskova'nın sözkonusu iddialarını BM Güvenlik Konseyi'ne taşıyarak kapalı bir toplantıda gündeme getirmeyi planladıklarını belirttiler.

Reuters tarafından doğrulanan Moskova'nın BM'ye gönderdiğinde mektupta Rıusya'nın BM Elçisi Vassily Nebenzia'nın BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e hitaben şu ifadeleri kullandığı belirtildi: "Kiev'in bir nükleer terörizm eylemi olarak kirli bomba kullanacakları bilgisini dikkatlerinize sunarız"

Rusya'nın görüştüğü Batılı ülkeler iddiayı reddetmişti

Ukrayna ve Rusya arasında başlayan "kirli bomba" kullanımı polemiği devam ederken iddianın sahibi Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Fransız mevkidaşıyla görüşmesinin ardından Türkiye, ABD ve İngiltere Savunma Bakanlarıyla da telefon görüşmeleri gerçekleştirmişti.

Şoygu'nın "kirli bomba" iddialarını dile getirdiği, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ve Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, Rusya'nın iddialarını reddettiklerini ifade ederek, savaşı tırmandırmak için Moskova'nın "bahane" sıraladığı vurgusunu yapmışlardı.

halktv.com.tr // Dış Haberler

Dünya Haberleri