Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Rus hava savunma sistemleri, Aleksandrovka, Balakleya, Bryanka, Zaporojskoye, İzyum, Kapitolovka, Peremoga, Petrovka, Popasnoye, Proletarskoye, Trudolyubovka yerleşim birimlerinde Ukrayna ordusuna ait 18 insansız hava aracını imha etti. İmha edilen İHA’lar arasında 2 adet Bayraktar TB2 de mevcut" ifadelerini kullandı.
Konaşenkov'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle,
- Bununla birlikte İlyiçevka yerleşim birimi üzerinde Ukrayna’ya ait Toçka-U füzesi vuruldu.
- Rus ordusu gece boyunca aralarında 11 silah deposu, Buk-M1 füze sistemi dahil 632 askeri unsuru ve 120’den fazla askeri ortadan kaldırdı. Bunlardan 59’u operasyonel-taktik havacılık birimleri ile imha edildi.
- Havacılık birimlerinin imha ettiği unsurlar arasında mühimmat depoları, asker ve askeri teçhizat toplanma alanları yer alıyor.
- Rus füze ve topçu birlikleri ise 432 asker ve askeri teçhizat toplanma alanı, 67 topçu mevzii, 2 çoklu roketatar sistemi bataryası, 7 mühimmat deposu mevcut.