Rus vatandaşı ABD'de Rusya’ya yasadışı ihracattan gözaltına alındı

ABD Columbia Bölgesi Başsavcılığı, Florida’da yaşamakta olan Rus vatandaşı Denis Postovoy’un Rusya’ya çift kullanımlı mikroelektronik ürünleri yasadışı bir biçimde ihraç ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığını açıkladı.

ABD’nin Florida eyaletinde yaşayan bir Rus vatandaşının, Rusya'ya yasadışı bir biçimde ihracat yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı. ABD Columbia Bölgesi Başsavcılığı tarafından, konuya ilişkin gerçekleştirilen açıklamada, “Sarasota, Florida'da yaşayan 44 yaşındaki Rus vatandaşı Denis Postovoy, İhracat Kontrol Reform Yasasını ihlal etmek, kaçakçılık yapmak, kara para aklamak ve ABD'yi dolandırmakla suçlandığı bir iddianameyle bu sabah Sarasota, Florida'da gözaltına alındı.” ifadelerine yer verilirken iddianameye göre sanığın, Rusya'ya, Ukrayna'ya karşı savaşını yürütme kapasitesini artırabilecek çift kullanımlı teknolojiyi yasadışı olarak ihraç ettiği belirtildi.

Söz konusu açıklamada, “İddia edildiği gibi, gönderdiği teknolojinin nihai varış noktası hakkında yalan söylemiş ve bu yasadışı faaliyeti maskelemek için aracı varış noktaları kullanmıştır. Neyse ki, İç Güvenlik Soruşturmaları’ndaki (HSI) yetenekli kolluk kuvveti ortaklarımız ve kendini işine adamış avukatlarımız komployu çözdü” ifadeleri kaydedildi.

RUSYA’DAN DA AÇIKLAMA

Rusya’nın Washington Büyükelçiliği de, konuya dair bir açıklama gerçekleştirdi ve “Büyükelçilik, Rus vatandaşı D. Postovoy'un Florida'da gözaltına alındığından haberdardır. Ancak, yerel kolluk kuvvetlerinden tutuklamaya ilişkin resmi bir bildirim almadık. Dışişleri Bakanlığı'ndan Rus vatandaşının nerede olduğuna dair bilgi talep ettik.” ifadelerin kullandı.

Bilginin kendilerine ulaşmasının ardından vatandaşlarıyla irtibata geçeceklerini ifade eden Büyükelçilik, “Kendisine gerekli konsolosluk ve hukuki yardımı sağlayacağız” ifadesini kullandı.

Dünya Haberleri