Rus Televizyonları 40 Yıl Sonra İlk Kez Olimpiyat Oyunlarını Yayınlamayacak!

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, Sovyetler Birliği'nin 1984 Los Angeles Olimpiyatları'nı boykot etmesinden bu yana ilk kez Rus televizyonlarından yayınlanmayacağı iddiaları gündemde.

Paris'te düzenlenecek 2024 Olimpiyat Oyunları, neredeyse 40 yıl aradan sonra Rus televizyonlarında canlı yayınlanmayabilir.

sports.ru’ya konuşan kaynakların iddialarına göre, Rus televizyon kanalları 2024 Paris Olimpiyatları’nı ekranlara getirmeyi planlamıyor. Bu kararın arkasında, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaşları ve bu süreçteki uluslararası yaptırımların etkili olduğu belirtiliyor.

TARAFSIZ YARIŞMAYI KABUL EDEN SPORCULAR

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından açıklanan kurallara göre, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve Belarus'un bu işgali desteklemesi nedeniyle Rus ve Belaruslu atletler Paris 2024 Olimpiyatları’na kendi bayrakları altında katılamayacak. Ayrıca, eğer bu atletler madalya kazanırlarsa, milli marşları da çalınmayacak.

Şu anda, Paris 2024 için tarafsız olarak yarışmayı kabul eden Rus atlet sayısı sadece 16, Belaruslu atlet sayısı ise 17. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ise Rusya'dan 330 ve Belarus'tan 104 atlet yarışmıştı.

1984'TEN SONRA İLK DEFA

sports.ru’yu bilgilendiren kaynaklar, “Bayrakların ve milli marşların olmadığı bir Olimpiyat gerçekliğinde Rusya'nın en çok izlenen televizyon kanallarının Olimpiyatlar'ı yayınlamayacağına dair bir siyasi karar alındı” şeklinde konuştu.

Eğer bu iddialar doğruysa, Rus televizyonları 1984’teki Los Angeles Olimpiyat Oyunları'ndan bu yana ilk kez büyük bir Olimpiyat etkinliğini yayınlamamış olacak.

1984'te Sovyetler Birliği, ABD'nin Afganistan'ı işgali nedeniyle Moskova 1980 Olimpiyatları'na yapılan boykota misilleme olarak Los Angeles Olimpiyatları’nı boykot etmişti.

RUS YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Henüz Rus yetkililer bu haberle ilgili resmi bir açıklamada bulunmadı. Ancak, konu hakkında yapılan spekülasyonlar, Olimpiyat Oyunları’nın yayını konusundaki kararı politik bir boyutta değerlendiren tartışmaları artırdı.

Dünya Haberleri