Putin'den tehdit: Düşman kesinlikle layık bir karşılık alacak

Putin, Ukrayna'nın güneydeki saldırısının başarılı olamayacağını belirterek, "Düşman kesinlikle layık bir karşılık alacaktır ve karşı karşıya olduğumuz tüm hedeflere hiç şüphesiz ulaşılacaktır" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın güneydeki topraklara yönelik saldırısının Rusya'nın istikrarını sarsma amacını güttüğünü, ancak başarılı olamayacağını belirtti. Putin, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın sınırdaki saldırılarının Rus güvenlik güçleri tarafından etkili bir şekilde karşılık bulacağını vurguladı.

Putin, üst düzey güvenlik yetkilileri ve bölgesel valilerle gerçekleştirdiği bir toplantıda, Ukrayna'nın askeri kayıplarının giderek arttığını ve bu kayıpların en iyi eğitimli birlikleri de kapsadığını ifade etti.

Putin, "Düşman kesinlikle layık bir karşılık alacaktır ve karşı karşıya olduğumuz tüm hedeflere hiç şüphesiz ulaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Kursk bölgesinin valisi, Ukrayna'nın bu bölgedeki 28 yerleşim yeri üzerinde kontrol sağladığını ve Ukrayna güçlerinin 6 Ağustos'ta başlayan saldırılar sırasında Rus topraklarına 12 kilometre (7.4 mil) kadar ilerlediğini bildirdi.

"SİVİLLERE SALDIRAN HÜKÜMETLE MÜZAKERE ETMEK ANLAMSIZ"

Rusya'nın resmi haber ajansı TASS'a konuşan Putin "Şimdi Kiev rejiminin barışçıl çözüm planına dönme önerilerimizi neden reddettiği açık." dedi.

Sivillere saldıran bir hükümetle müzakere etmenin anlamsız olduğunu belirten Putin, "Düşman, Batılı efendilerinin yardımıyla, onların emirlerini yerine getirerek ve Batı'nın Ukraynalılar üzerinden bize karşı savaş açmasını sağlayarak müzakerelerdeki pozisyonunu güçlendirmeye çalışıyor. Ancak sivillere, sivil altyapıya karşı ayrım gözetmeden saldıran veya nükleer enerji tesislerine tehdit oluşturmaya çalışan kişilerle ne tür müzakereler yapılabilir ki?" diye ekledi.

Dünya Haberleri