Putin ve Sisi 'Erdoğan ve Libya' hakkında görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, telefonda 'Erdoğan ve Libya' hakkında görüştü.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi yaptıkları telefon görüşmesinde, Putin'in 8 Ocak'ta TürkAkım Doğal Gaz Hattı'nın açılması vesilesiyle Erdoğan ile bir araya gelmesini ele aldı.

Diyalog ve barışçıl çözümler vurgusu

Sputnik'in aktardığına göre, Putin ve Sisi, Libya'daki durumu ve krizin Libyalı taraflar arasında diyalog yoluyla barışçıl bir biçimde çözülmesi konusunu görüştü. İkili, krizin barışçıl yollarla çözümü için uluslararası çabaların artırılması gerekliliği konusunda hemfikir oldu. Öte yandan nükleer alandaki iş birliğinin devamı konusunda da Putin ve Sisi'nin mutabık kaldığı bildirildi.

Ne olmuştu?

Putin ve Erdoğan, yaptıkları ortak açıklamada, Libya'daki tarafları 12 Ocak'tan itibaren ateşkese davet etmiş ve günlük hayatın normalleştirilmesi için çağrıda bulunmuştu. Tobruk'ta konumlanan Hafter, açıklamayı olumlu bulmakla birlikte Trablus'la yönelik askeri operasyonlarını sürdüreceklerini ifade etmişti.

Dünya Haberleri