Putin Erdoğan'la Görüşeceği Tarihi Açıkladı

Rusya'da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşen Putin, 3-4 Temmuz tarihleri arasında Erdoğan'ın bir etkinlik için Astana'da olacağını ve orada Erdoğan ile görüşme sağlayacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan dün BRICS toplantısına katılmak üzere Rusya'ya gitmişti. Aynı gün Kremlin Fidan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Görüşmenin ardından Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşme için tarih verdi.

ASTANA'DA GÖRÜŞÜLECEK

Putin yaptığı açıklamada " "3-4 Temmuz’da uluslararası bir etkinlik kapsamında bildiğim kadarıyla Erdoğan Astana’da olacak. Kendisiyle bir araya gelip tüm konuları tartışma fırsatı bulacağız.” ifadelerine yer verdi.

"ARABULUCULUK FAALİYETLERİNİ DEVAM ETTİRMEYE KARARLIYIZ"

Fidan Putin ile görüşmesinin ardından iki ülke arasındaki ticari ilişkilere değinmiş ve Ukrayna için arabuluculuk faaliyetlerine devam edeceğini açıklamıştı.

Fidan, "İki ülke arasındaki ilişkiler gerçekten fevkalade iyi gidiyor. Ticaret konusunda atılması gereken adımlar var. Ukrayna konusundaki mümkün olan her türlü arabuluculuk faaliyetlerini devam ettirmede biz de kararlıyız. Suriye konusunda iki lider olarak ortaya koyduğunuz istikrar politikasını devam ettirme konusunda biz de elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

Dünya Haberleri