Polonya'da 'Sabotaj' Operasyonu: Tutuklamalar Var

Polonya Başbakanı Donald Tusk, Rus yetkililerin talimatıyla Polonya’da çeşitli sabotaj eylemleri gerçekleştiren 9 kişinin tutuklandığını duyurdu.

Polonya Başbakanı Donald Tusk, özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Şu anda 9 kişi gözaltında ve Rus servislerinin talebiyle Polonya'da sabotaj eylemlerine doğrudan karışmakla suçlanıyorlar." dedi.

TUSK: YAKALANANLAR KİRALANARAK KUNDAKLAMA GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Tusk, yakalananların Ukrayna, Belarus ve Polonya vatandaşları olduğuna işaret ederek, bu kişilerin kiralanarak Polonya, Litvanya, Letonya ve muhtemelen İsveç'te de darp ve kundaklama girişimlerinde bulunduklarını belirtti.

Rus ajanlarının ve Kremlin'in Polonya'da çeşitli hükümet ve yönetim kademelerinde olup bitenler üzerindeki etkisinin araştırılması gerektiğini ifade eden Tusk, bu konuya açıklık getirmek üzere bir komisyon kurulmasına ilişkin ayrıntıları kamuoyuyla paylaşacağını vurguladı.

Tusk, Wroclaw kentinde bir boya fabrikasının yakılmaya çalışılmasını ve Litvanya'da mobilya ve dekorasyon mağaza zinciri IKEA'nın merkezinin yakılmasını sabotaj eylemleri arasında gösterdi.

İSTİHBARAT İÇİN 25 MİLYON DOLAR AYRILACAK

Geçen hafta yaptığı açıklamada, Polonya'nın istihbarat servisinin güçlendirilmesi için fazladan 25 milyon dolar daha ayrılacağını belirten Tusk, Rusya'nın artan tehdidine dikkati çekmişti.

Dünya Haberleri