Plajlarda Şezlong Yasağı: Denetimde Dron Kullanıldı

Yunanistan'da şezlong yasağını ihlal edenlere 350.000 Euro’dan fazla ceza kesildi! Dronlar ve mobil uygulamalarla yapılan denetimlerde büyük ceza yağdı.

Yunanistan'da yeni yürürlüğe giren "şezlong yasağı" ile birlikte denetim mekanizması olarak insansız hava araçları (İHA) ve mobil uygulamalar devreye alındı.

Şezlongların ve şemsiyelerin plajdan en az dört metre uzaklıkta olmasını gerektiren yasa, yalnızca çevreyi korumakla kalmayıp, aynı zamanda turistlerin ve dürüst işletmecilerin haklarını da savunmayı amaçlıyor.

Yunanistan Ulusal Ekonomi ve Maliye Bakanı Kostis Hatzidakis, “Bu yasanın amacı, hem çevrenin korunmasını hem de vatandaşların plajlarda ücretsiz erişim hakkını savunmaktır. Ayrıca, bu düzenlemeyle turistlere kaliteli hizmet sunan işletmeleri desteklemeyi hedefliyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

1.000 ŞİKAYET, 350.000 EURO CEZA

Mart ayında yürürlüğe giren yasayla birlikte, plajlarda şezlong kiralama işlemleri sıkı denetim altına alındı. "MyCoast" adlı dijital uygulama üzerinden, yurttaşlar İHA'larla yapılan hava denetimlerine ihbarlar göndererek yasadışı faaliyetleri raporlayabiliyor.

Temmuz ayında sadece beş gün içinde 1.000'den fazla şikayet alındı ve bu şikayetler sonucunda 350.000 Euro’dan fazla ceza kesildi.

POPÜLER TURİZM MERKEZLERİNDE SIKI DENETİMLER

Rodos ve Korfu gibi ünlü tatil beldelerinde de şezlong yasağı denetimleri yapıldı. Özellikle Atina'nın güneyindeki Anavyssos'taki Thymari plajında ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilen bir işletmeye 220.000 Euro ceza kesildi. Bu ceza, yeni uygulamanın en yüksek cezası olarak kayıtlara geçti.

Dünya Haberleri