Pil Fabrikasında Yangın: 22 İşçi Hayatını Kaybetti

Güney Kore'nin Hwaseong şehrindeki bir pil fabrikasında meydana gelen şiddetli patlamalar sonucu çıkan yangın, en az 22 işçinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Güney Kore'nin Hwaseong şehrinde bulunan bir lityum pil fabrikasında şiddetli patlamalarla çıkan yangın faciaya dönüştü.

Aricell adlı şirkete ait olan fabrikada art arda gelen patlamalar sonucu çıkan yangında en az 22 işçi hayatını kaybetti.

ÖLENLERİN ÇOĞU ÇİNLİ

Faciada ölenlerin 18'i Çin vatandaşı, 2'si Güney Koreli ve 1 Laoslu. Patlamaların sebebi henüz netlik kazanmamışken, yangın kısa sürede kontrol altına alınamadı ve fabrikanın çatısının bir kısmı çöktü, fabrikanın büyük parçaları sokağa savruldu.

Sabah 10:30 sıralarında meydana gelen patlamanın depoda bulunan 35,000 pil hücresinden kaynaklandığını ve patlama ile birlikte alevlerin hızla yayılması sonucu olduğu belirtildi.

İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları, yangının yoğunluğu nedeniyle zorlu geçti.

GÜNEY KORE BAŞKANI OLAY YERİNE GİTTİ

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, kazanın meydana geldiği bölgeye giderek olayı yerinde inceledi ve içişleri bakanı, çevredeki alanın zarar görmesini önlemek için yerel yönetimlere adımlar atılması çağrısında bulundu.

Dünya Haberleri