Pelosi'nin halefi Zelenski'nin davetini geri çevirdi

Nancy Pelosi'nin ara seçimlerin ardından görevi bırakmasıyla ABD'nin yeni Temsilciler Meclisi olan Kevin McCarthy, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin davetini reddetti.

Zelenski'nin ülkede yaşananları görmesi için Ukrayna'ya davet ettiği McCarthy, CNN'e verdiği demeçte, bu ülkeye yapılan yardımlar konusunda "açık çek politikası" uygulanıp uygulanmamasına karar vermek için Ukrayna'ya gitmesinin gerekmediğini söyledi.

Ukrayna'ya davet etmişti

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Ukrayna'yı desteklediğini ancak bu ülkeye "açık çek politikası" uygulanmaması gerektiği görüşünü savunan McCarthy'i ülkede olup bitenleri görmesi için Ukrayna'ya davet etmişti.

Zelenskiy, "Sanırım McCarthy, Kiev'i veya Ukrayna'yı hiç ziyaret etmedi. Bunun (McCarthy'nin Ukrayna'yı ziyaret etmesinin) pozisyonuna yardımcı olacağını düşünüyorum" ifadesini kullanmıştı.

Pelosi Kiev'e gitmişti

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, geçtiğimiz yıl Kiev'e giden ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile bir araya gelmişti.

Pelosi Ukrayna'nın özgürlük için kahramanca savaştığını ve ABD'nin bu savaş devam ettiği sürece Kiev'e yardım etmeye hazır olduğunu kaydederek, Ukrayna'nın özgürlüğün sınırı olduğunu belirtmişti.

Görüşmede Zelenski, Ukrayna-ABD arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine yaptığı kişisel katkısı, egemen, bağımsız ve demokratik Ukrayna'ya desteği için Pelosi'ye ülkesinin "Prenses Olga Nişanı"nı takdim etmişti.

halktv.com.tr // Dış Haberler

Dünya Haberleri