Ölümcül McDonald's salgınının nedeni ortaya çıktı

ABD'de McDonald's restoranlarında hamburger yiyen 90 kişi hastanelik olmuş, 1 kişi hayatını kaybetmişti. Nedeni belli oldu.

ABD sağlık yetkilileri, McDonald's restoranlarında 90 kişinin hastalanmasına neden olan E. coli salgınının kaynağını belirledi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC),'nden "McDonald's'ın Quarter Pounder ve diğer bazı menülerinde kullanılan taze doğranmış soğanlar, bu salgının muhtemel kaynağıdır" açıklaması geldi.

Soğanların Taylor Farms tarafından bulunduğu ve firma tarafından gönüllü olarak geri çağrıldığı belirtildi.

MENÜDEN ÇIKARDILAR

McDonald's sağlığı tehdit eden soğanlarını menülerden çıkardı.

ABD’nin 12 eyaletindeki restoranlarda geçici olarak menüden kaldırılan bu hamburgerler nedeniyle 90 kişi hastalanırken, 27 kişi hastaneye kaldırıldı ve Colorado’da yaşlı bir adam hayatını kaybetmişti.

McDonald's, E. coli test sonuçlarının negatif çıkmasının ardından Quarter Pounder satışlarına yeniden başlayacağını duyurdu.

E. COLİ BAKTERİSİ NEDİR?

E. Coli, insan ve hayvanların bağırsaklarında yaşayan bir bakteri grubudur.

E. coli bakterisi mide krampları, ishal ve üç ila dört gün sürebilen kusmaya yol açıyor. Çoğu kişi tedaviye ihtiyaç duymadan iyileşse de bazı hastalarda komplikasyonlar gelişebiliyor.

Dünya Haberleri