Ölmesinler diye aşı yapılıyor ama İsrail bomba yağdırıyor

İsrail'in çoluk çocuk demeden katliamlarının devam ettirdiği Gazze'de Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü, 10 yaş altı çocukları çocuk felcine karşı aşılamaya başladı.

Filistin topraklarını işgal eden İsrail, Ekim 2023'ten beri soykırıma dayanan katliamlarına devam ettiriyor. Gazetecileri ve sivilleri öldüren İsrail'in zulmüne Batılı devletlerin birçoğu sessiz. ABD, İsrail'e silah yardımı yapmaya da devam ediyor.

İsrail'in her gün kadın ve çocukları öldürürken Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı kuruluşlar ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Gazze şeridinde çocukların hastalıktan ölmemesi için aşı çalışmalarına başladı.

10 YAŞ ALTI ÇOCUKLARA AŞILAMA

BM’nin Filistin Ajansı (UNRWA), yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Gazze Şeridi'nde çocuk felci aşılaması bugün başlıyor. Aşının 10 yaşın altındaki tüm çocuklara ulaşması için mümkün olan her şeyi yapmalıyız”

DSÖ'nün İsrail'in 1 Eylül'den itibaren belirlenen kesimlerde 8 saatliğine saldırılara ara vermeyi kabul etmesin ile aşılama kampanyasına bir gün erkenden girişildi. Artıgerçek'in haberine göre; Gazze Şeridi'ndeki sağlık yetkililerinin 31 Ağustos'ta İsrail saldırılarında yaklaşık 50 Filistinlinin öldürüldüğünü duyurdu.

DSÖ’nün Filistin Ofisi’nden yapılan açıklamada da şunlar ifade edildi:

“Çocuklarınız daha önce aşılanmış olsa bile, acil doz almak ve virüsten korunmak için onları en yakın aşı noktasına getirin”

Dünya Haberleri