Olimpiyatların açılış töreninde Filistin ve İsrail gerilimi: Güvenlik önlemleri zirveye çıktı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni bu akşam Seine Nehri'nde yapılacak ve bazı ulusal delegasyonlar Filistin'e destek gösterecek.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni, bu akşam Seine Nehri'nde büyük bir törenle başlayacak. Tören sırasında bazı ulusal delegasyonların Filistin'e destek amacıyla bayraklar ve mesajlı giysiler kullanacağı bildirilirken, İsrail delegasyonunun da törene katılacağı ancak yüksek güvenlik önlemlerinin alınacağı ifade ediliyor.

FİLİSTİN BAYRAĞI DALGALANACAK

Bu akşam (26 Temmuz), yaklaşık 10.500 atlet ve yetkiliyi taşıyan 90 tekne, Seine Nehri üzerinde tören için hazır bulunacak.

The Guardian'a konuşan kaynaklara göre, bazı ulusal delegasyonlar Filistin bayrakları dalgalandırmayı ve özel mesajlar içeren giysiler giymeyi planlıyor. İsrail delegasyonunun tüm atletlerinin açılış törenine katılacağı belirtilse de, teknede kaç kişinin bulunacağına dair detay verilmedi.

İSRAİLLİ ATLETLERE TEHDİT

Filistin Kampanyası'ndan Stephanie Adam, Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve ev sahibi Fransa'nın, İsrail'in Olimpiyatlar'daki varlığına karşı muhalefeti baskı ve gizli taktiklerle bastırmaya çalıştığını öne sürdü. Adam, olimpiyatlar süresince muhalefetin artacağını ve tüm delegasyonları ateşkes çağrısında bulunmaya teşvik etti.

Bu arada, İsrailli atletlere yönelik birçok tehdit alındığı bildirildi. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Fransız mevkidaşına İran'ın Paris'te İsrail delegasyonunu hedef alabileceği konusunda bir uyarı mektubu gönderdi. Güvenlik güçleri ve İsrail istihbarat servisi Shin Bet, 88 İsrailli atletin güvenliğini 24 saat boyunca sağlamak için yoğun önlemler alıyor.

Dünya Haberleri