Olimpiyat Oyunlarına saatler kala hızlı trenlere sabotaj!

Olimpiyat Oyunları’nın açılışına saatler kala Fransa’da büyük bir ulaşım krizi yaşandı. Üç yüksek hızlı tren hattı sabotaj sonucu devre dışı kaldı.

Fransa'da Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala büyük bir kaos yaşandı. Üç yüksek hızlı tren rotasında meydana gelen sabotajlar, ülke genelinde geniş çaplı ulaşım aksaklıklarına yol açtı ve 800 bin yolcunun seyahatini olumsuz etkiledi.

Fransa'nın devlet demiryolu işletmesi SNCF, Eurostar ve diğer demiryolu operatörleri, Paris ile Lille arasındaki yüksek hızlı hatlarda gerçekleştirilen koordineli sabotaj eylemlerinin tren seferlerini iptal ettiğini ve yolculuk sürelerini uzattığını açıkladı.

SABOTAJ ULUSLARARASI SEYAHATLERİ DE ETKİLEDİ

Eurostar, Paris-Londra seferlerinin aksadığını, tüm yüksek hızlı trenlerin klasik hatlara yönlendirildiğini ve bu durumun yolculuk sürelerini yaklaşık bir buçuk saat uzattığını belirtti.

İsviçre demiryolu işletmesi SBB, Fransa'daki bu aksaklıkların İsviçre-Fransa seferlerini etkilemediğini bildirdi, ancak Fransa'nın demiryolu ağındaki bu aksaklıklar uluslararası seyahatleri de dolaylı yoldan etkiledi.

Dünya Haberleri