Okul ve İş Yerlerinde İntiharı Önleme Eğitimleri Zorunlu Hale Getiriliyor

Güney Kore Sağlık Bakanlığı, artan intihar vakalarıyla mücadele amacıyla ülke genelinde okullarda, iş yerlerinde ve hastanelerde yılda bir kez intiharı önleme eğitimi zorunlu hale getirdi. Eğitimler çevrim içi veya yüz yüze yapılacak.

Güney Kore Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde artan intihar vakalarına karşı etkili bir strateji geliştirmek amacıyla köklü bir düzenlemeye gidiyor.

İntiharı Önleme ve Yaşama Saygı Kültürü Oluşturma Yasası'nda yapılan değişiklikle, okullarda, iş yerlerinde, kamu kurumlarında ve hastanelerde intiharı önleme eğitimlerinin zorunlu hale getirileceği duyuruldu.

The Korea Herald gazetesinin aktardığına göre, yeni düzenleme cuma gününden itibaren yürürlüğe girecek ve bu çerçevede her yıl bir kez intiharı önleme eğitimi verilecek.

"EĞİTİM İNTİHAR ORANLARINI AZALTABİLİR"

Eğitimler, çevrim içi ya da yüz yüze gruplar aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. Bakanlığın Ruh Sağlığı Politikası Genel Müdürü Lee Hyung-hoon, programın sağlıklı bir toplum oluşturma hedefi doğrultusunda umut vaat ettiğini belirterek, "İnsanları intihar riski altında olduklarında nasıl yardım isteyecekleri ve risk altındaki kişilere nasıl yardım edecekleri konusunda etkili bir şekilde eğitmek, intihar oranlarının azaltılmasına katkıda bulunabilir." dedi.

Yasada yapılan bu kapsamlı değişiklik, Güney Kore'de artan intihar oranlarına karşı etkili bir strateji olarak değerlendiriliyor. Eğitimlerin, toplum genelinde intihar farkındalığını artırarak risk altındaki kişilere yönelik destek mekanizmalarını güçlendirmesi bekleniyor.

Dünya Haberleri