New York metrosunda raylara itilen Türk vatandaşının durumu kritik; yakınları bağış kampanyası başlattı

New York metrosunda yaşanan "metro bekleyen insanları raylara itme" olayına bir yenisi daha eklenmişti. 35 yaşındaki Türk vatandaşının durumu kritik.

ABD’de yaşayan Emine Yılmaz Özsoy isimli illüstratör sanatçı, New York’ta tren istasyonunda bir saldırgan tarafından trenin önüne itilerek ağır yaralandı.

New York Post’ta yer alan habere göre, saldırı 22 Mayıs Pazar günü ABD’nin New York şehrinde Lexington Avenue 63rt Street istasyonunda gerçekleşti.

35 yaşındaki Emine Yılmaz Özsoy’u trene iten ve ağır yaralanmasına sebep olan saldırgan New York Polis departmanı tarafından yakalandı.

Özsoy, olay yerinden hastaneye götürülürken durumunun kritik olduğu belirtildi.

GoFundMe isimli bağış sitesinde, başlatılan bağış kampanyasında yakınları Özsoy’un sağlık durumunu paylaştı. Bağış çağrısı metninde doktorların ilk olarak Özsoy’un boynundan aşağısının felç kalma riskinin olduğunu söylediği ancak Özsoy’un daha sonra kollarını hareket ettirerek umut verdiği belirtildi. Çağrıda, hastane masraflarının şimdiden altı haneli sayılara çıktığı belirtilerek yardım istendi.

Dünya Haberleri