İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Batı Kudüs’teki başbakanlık ofisine gönderilen şüpheli bir paket, güvenlik birimlerini alarma geçirdi. İhbarın ardından bölgeye bomba imha ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edilirken, çevrede güvenlik önlemleri artırıldı.
Maariv gazetesinin aktardığına göre, paketin ofise ulaşmasının ardından yapılan bildirim üzerine uzman ekipler kısa sürede olay yerine yönlendirildi. Yetkililer, paketin içeriğine ilişkin incelemelerin sürdüğünü bildirdi.
TATBİKAT YAPILACAK
Öte yandan Netanyahu’nun kuzeydeki Kayserya kentinde bulunan konutunun çevresinde bugün geniş kapsamlı bir acil durum tatbikatı gerçekleştirileceği açıklandı. Tatbikata polis, ordu, itfaiye ve Kızıl Davut Yıldızı ekiplerinin katılacağı belirtildi.
Yetkililer, tatbikat süresince bölgede güvenlik güçleri, acil müdahale araçları, helikopterler ve insansız hava araçlarının yoğun şekilde faaliyet göstereceğini, bunun planlı bir çalışma olduğunu ifade etti. (AA)