Netanyahu: Ölüm Tehditleri Alıyorum

İsrail Başbakanı Netanyahu Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından kendisinin ve ailesinin de ölüm tehditleri aldığını belirterek, Trump’a yönelik suikast girişiminde olduğu gibi, biz de tehlike işaretlerini görüyoruz,” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, haftalık kbine toplntısında yaptığı konuşmada, kendisine, ailesine, bakanlara ve kamu görevlilerine yönelik açık öldürme tehditleri aldıklarını belirtti.

Netanyahu, bu tehditlere karşı “gerçek hiçbir şey yapılmadığını” ve bunun başsavcının sorumluluğunda olduğunu vurguladı.

Netanyahu’nun açıklamaları, dünya genelinde siyasette şiddet ve suikast girişimlerine dair artan endişeleri gözler önüne serdi. Başbakan Netanyahu, bu konudaki sessizliğe dikkat çekerek, “Eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik suikast girişiminde olduğu gibi, biz de tehlike işaretlerini görüyoruz,” şeklinde ifadeler kullandı.

TRUMP’A YÖNELİK SUİKAST GİRİŞİMİ VE SONRASI

Geçtiğimiz günlerde eski ABD Başkanı Donald Trump, Pensilvanya’daki bir mitingde silahlı saldırıya uğradı. Trump’ın sağ kulağından yaralandığı saldırıda, bir kişi hayatını kaybederken iki kişi de yaralandı.

Saldırgan, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsüyü hedef alarak birçok kez ateş etmişti. ABD Gizli Servisi tarafından etkisiz hale getirilen saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu bildirildi. FBI, saldırıyı bir suikast girişimi olarak tanımladı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Dünya Haberleri