Netanyahu: İsrail'in Gazze'ye Saldırabilme Hakkı Güvence Altına Alınmalı

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze ateşkesinde "İsrail'in savaş hedeflerini gerçekleştirene kadar Gazze'ye yeniden saldırabilme hakkı" olduğunu savundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas ile Gazze Şeridi'nde varılacak bir ateşkes anlaşmasının detaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Netanyahu, herhangi bir ateşkesin, "İsrail'in savaş hedeflerini gerçekleştirene kadar Gazze'ye yeniden saldırabilme hakkını güvence altına alması gerektiğini" savundu.

Gazze'de yaşanan çatışmaların ardından İsrail'in sıkı şartlarını ortaya koyan Başbakanlık Basın Ofisi, olası bir anlaşmada "İsrail'in hedeflerine ulaşana kadar Gazze'ye yeniden müdahale etme hakkı" talebini vurguladı. Bu talepler arasında, Mısır'dan Gazze'ye silah kaçırılmasına ve Hamas mensuplarının Gazze'nin kuzeyine dönmesine izin verilmemesi de bulunuyor.

ATEŞKES GÖRÜŞMELERİNDE SON DURUM

İsrail, Hamas'ın askeri yeteneklerini zayıflatma ve Gazze'de Hamas'ın yeniden güçlenmesini önleme amacıyla operasyonlarını sürdürdüğünü açıklamıştı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, "Hamas'ı askeri olarak yok etmenin mümkün olmadığını, Hamas'ın bir fikir olduğunu" belirtmiş, "böyle bir hedef koymanın kamuoyunun gözünü boyamak anlamına geldiğini" ifade etmişti.

İSRAİL KAHİRE'YE HEYET GÖNDERECEK

İsrail'in saldırılarına devam etme kararlılığı ve Hamas'ın kalıcı bir ateşkes talebi, bölgedeki geleceğe dair belirsizlikleri de beraberinde getiriyor.

İsrail'in bu hafta müzakerelere devam etmesi için bir heyeti Kahire'ye göndermesi bekleniyor. ABD dış istihbarat teşkilatı CIA Direktörü William Burns'un de aynı şekilde görüşmelere katılacağı aktarılıyor.

Dünya Haberleri