Kaza yerinden aktarılan ilk bilgilere göre Pokhara’dan başkent Katmandu’ya doğru seyir halinde olan yolcu otobüsü, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak Trishuli Nehri’ne yuvarlandı. Nepal gazetesi The Himalayan Times, kazanın ardından olay yerine çok sayıda güvenlik ve sağlık ekibi sevk edildiği açıkladı.
İlk tespitlere göre 17 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiği, 20’den fazla yaralının ise çevredeki hastanelere kaldırıldığı bildirildi. Yetkililer, nehirde kaybolanların olabileceği ihtimali üzerinde durarak arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
DENETİMLER SIKLAŞTIRILMALI
Nepal’de özellikle dağlık bölgelerdeki dar ve bakımsız yollar ile eski araç filosu, trafik kazalarını sıklaştıran başlıca etkenler arasında gösteriliyor. Uzmanlar, yol güvenliği standartlarının iyileştirilmesi ve araç denetimlerinin artırılması gerektiğine dikkat çekiyor.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. (AA)