NATO'dan kritik güvenlik artışı: Almanya hava üssünde alarm!

NATO, Almanya'nın Geilenkirchen kentindeki hava üssünde güvenlik seviyesini "potansiyel tehdit" nedeniyle arttırdı.

NATO, Almanya’nın Geilenkirchen kentindeki hava üssünde güvenlik seviyesini yükseltti. NATO AWACS’ın sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “potansiyel tehdit” nedeniyle güvenlik seviyesinin artırıldığı bildirildi.

Gece saatlerinde alınan istihbarat bilgileri doğrultusunda, hava üssünde güvenlik seviyesi "Charlie"ye çekildi; bu, terör eylemi riskinin yüksek olduğuna işaret ediyor.

NATO'nun güvenlik seviyeleri, dört aşamalı bir uyarı sistemi kullanır. "Charlie" seviyesi, bu dört aşamanın ikinci en yüksek seviyesidir ve terör eylemi veya ciddi bir tehdit olasılığının yüksek olduğunu belirtir. Bu seviyede, güvenlik önlemleri artırılır, bazı personel görevden çekilir ve operasyonlar daha dikkatli bir şekilde yürütülür.

Güvenlik önlemleri kapsamında, görevde bulunmayan personel tedbir amaçlı evlerine gönderildi. Üssün operasyonları devam ederken, personelin güvenliği öncelik olarak belirlendi. Hava üssü, NATO’nun AWACS gözetleme uçaklarını barındırıyor ve bu süre zarfında minimal personelle çalışıyor.

NATO’nun AWACS gözetleme uçakları

Geilenkirchen hava üssündeki bu güvenlik artışı, geçen hafta Köln’deki bir askeri üste su tedarikine yönelik sabotaj şüphesinin ardından geçici olarak yükseltilen güvenlik seviyeleriyle bağlantılı olmadığı belirtildi.

Ayrıca, Geilenkirchen üssünde bir güvenlik ihlali girişimi yaşanmış ve üssün tamamında kapsamlı bir tarama yapılmıştı. Köln’deki sabotaj şüphesi ise test sonuçlarıyla temizlendi; suyun kirlenmediği açıklandı.

RUSYA SALDIRILARINA KARŞI GÜVENLİK UYARISI YAPILMIŞTI

NATO, Rusya’nın son dönemde artan sabotaj eylemleri ve siber saldırılarla bağlantılı olarak, bu tür tehditlere karşı uyarılarda bulunmuştu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rus istihbaratının daha aktif hale geldiğini ve bu tür saldırıların artış gösterdiğini belirtmişti. Son yıllarda NATO topraklarında yaşanan şüpheli olaylar arasında, 2022’de Norveç ile Svalbard’ı bağlayan deniz altı kablosunun kesilmesi de yer alıyor.

Dünya Haberleri