'Türkiye ile sorunlar silahlanmamızı artırdı'

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile yaşanan sorunların ülkesinin savunma yatırımlarını zorunlu kıldığını belirtti. Miçotakis, Türkiye'nin "Mavi Vatan" stratejisinin Ege ve Doğu Akdeniz'de deniz yetki alanlarının belirlenmesinde büyük zorluklar yarattığını ifade etti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile yaşanan sorunların, ülkesinin savunma yatırımlarını nasıl etkilediğini açıkladı.

Selanik’te düzenlenen 88’inci Uluslararası Selanik Fuarı kapsamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Miçotakis, Türkiye ile yaşanan sorunların Yunanistan’ın silahlı kuvvetlerinin caydırıcı gücünü artırma çabalarını zorunlu kıldığını ifade etti.

"EĞER TÜRKİYE İLE SORUNLARIMIZI ÇÖZMÜŞ OLSAYDIK..."

Miçotakis, Türkiye’nin “Mavi Vatan” stratejisinin değişmediğini ve bu durumun Ege ve Doğu Akdeniz’de deniz yetki alanlarının belirlenmesinde büyük zorluklar yarattığını belirtti. Yunanistan Başbakanı, "Eğer Türkiye ile önümüzdeki birkaç on yıl için sorunlarımızı çözmüş olacağımızı düşünseydik, silahlı kuvvetlerimizin caydırıcı gücünü artırmak için yaptığımız yatırımların önemli bir kısmına ihtiyaç duymazdık" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Ukrayna'daki savaşta bazı ucuz silah sistemlerinin daha verimli olduğunu gözlemlediklerini belirten Miçotakis, Yunanistan’ın kendi inovasyonunu desteklemeye yönelik çabalarının arttığını vurguladı. Bu bağlamda, Savunma Bakanlığı ile birlikte anti-dron sistemleri üzerine odaklandıklarını ve Yunan Silahlı Kuvvetleri'ne ait mevcut firkateynleri, yerli üretim anti-dron sistemleriyle donatmayı hedeflediklerini açıkladı.

Miçotakis, bu konuda iş dünyasının da desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.

Dünya Haberleri