Meloni’nin boyuyla alay eden gazeteciye ceza!

İtalya'da Milano mahkemesi, Başbakan Giorgia Meloni’nin boyu hakkında sosyal medyada alaycı bir paylaşım yapan gazeteci Giulia Cortese’ye 5.000 Euro ceza verdi.

İtalya'da Milano’daki bir mahkeme, Başbakan Giorgia Meloni’nin boyuyla alay eden gazeteci Giulia Cortese’ye 5.000 Euro (yaklaşık 181.000 TL) ceza verdi.

Meloni'nin boyu hakkında sosyal medyada "Beni korkutmuyorsun, Giorgia Meloni. Sonuçta sadece 1,5 metre boyundasın. Seni göremiyorum bile" paylaşımı yapan Cortese'ye verilen ilk ceza değil.

Ekim 2021'de Twitter'da Meloni'nin boyunu hedef alan bir paylaşım yapan Cortese, ayrıca 1.200 Euro ertelenmiş para cezasına da çarptırıldı.

Meloni, o dönemde muhalefetteyken, Cortese’nin sosyal medyada paylaştığı, eski faşist lider Benito Mussolini’yi alaycı bir şekilde temsil eden fotoğraf ve Meloni’nin boyu hakkındaki yorumları nedeniyle yasal işlem başlatmıştı.

Meloni'nin avukatı, mahkeme kararıyla elde edilecek tazminatın hayır kurumlarına bağışlanacağını açıkladı.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDE 46. SIRADA

Geçtiğimiz yıl, bir başka yüksek profilli dava kapsamında, ünlü yazar Roberto Saviano da Meloni’yi yasa dışı göç hakkındaki sert tutumu nedeniyle hakaret etmekten mahkûm olmuştu.

İtalya’daki gazetecilere karşı açılan davaların yüksek sayısı, ülkenin basın özgürlüğü sıralamasında büyük bir gerilemeye neden oldu. 2024 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde İtalya, beş sıra düşerek 46. sıraya geriledi.

Dünya Haberleri