Mali, İsveç Büyükelçisine 72 saat içinde ülkeyi terk etmesini emretti

Mali, İsveç Büyükelçisi'ne ülkeyi 72 saat içinde terk etme talimatı verdi. İsveç, Mali ve Burkina Faso'daki büyükelçiliklerini kapatarak Dakar'da yeni bir büyükelçilik açmayı planlıyor.

Mali'nin Dışişleri Bakanlığı, İsveç'in Bamako Büyükelçisi'ne ülkeden 72 saat içinde ayrılması talimatını verdiğini duyurdu.

Karar, İsveç'in Mali ve Burkina Faso'daki büyükelçiliklerini kapatma ve bölgedeki diplomatik varlığını yeniden düzenleme kararının ardından geldi.

NE OLMUŞTU?

24 Haziran'da, İsveç hükümeti, Mali ve Burkina Faso'daki büyükelçiliklerin kapatılacağını açıklamıştı. Bu adımın İsveç'in bu ülkelerdeki kalkınma yardımlarını sona erdirme ve diplomatik varlığını bu bölgelerde azaltma stratejisinin bir parçası olarak belirtildi.

İsveç hükümeti, bölgesel etkisini sürdürmek ve Batı Afrika'daki diplomatik varlığını güçlendirmek amacıyla Dakar, Senegal'de yeni bir büyükelçilik açma sürecini başlatma kararı aldı.

Yeni büyükelçiliğin 2025'te açılması planlanıyor ve İsveç, Senegal ile bu süreçteki şartlar konusunda görüşmelerine devam ediyor.

Dünya Haberleri