Çete saldırısı faciaya dönüştü! 7 aylık bebek öldü

ABD’nin New York kentinde gündüz saatlerinde düzenlenen silahlı saldırı, yedi aylık bir bebeğin hayatına mal oldu. Polis, çete bağlantılı olduğu değerlendirilen saldırıda bebeğin hedef alınmadığını, kurşunların kazara isabet ettiğini açıkladı.

ABD’nin New York kentinde yaşanan silahlı saldırı, kamuoyunu derinden sarsan bir trajediye dönüştü. Brooklyn Williamsburg semtinde meydana gelen olayda, bebek arabasında oturan yedi aylık Kaori Patterson-Moore yaşamını yitirdi.

Polis yetkilileri, saldırının doğrudan bebeği hedef almadığını, olayın çete bağlantılı bir hesaplaşma sırasında gerçekleştiğini belirtti. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, iki şüphelinin motosikletle trafiğin ters yönünde ilerlediği, arka koltukta bulunan kişinin silahını çıkararak en az iki el ateş açtığı tespit edildi.

OLAYLA İLGİLİ OPERASYON BAŞLATILDI

Saldırının ardından motosikletin kaza yaptığı, silahı kullandığı değerlendirilen şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Motosikleti kullanan diğer şüphelinin ise yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Olayla ilgili henüz resmi bir suçlama yöneltilmiş değil.

Silah seslerinin yükseldiği sırada sokakta çok sayıda yetişkin ve çocuğun bulunduğu öğrenildi. Görgü tanıkları, panik anında çocukların köşelere sığındığını, Kaori’nin ailesinin ise hızla yakındaki bir dükkâna kaçtığını aktardı. Anne Lianna Charles-Moore’un, bebeğinin başından kan geldiğini fark ettiği an çığlık attığı ifade edildi.

MAMDANİ'DEN AÇIKLAMA

Ağır yaralanan bebek, kaldırıldığı Woodhull Medical Center’da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis, olayda başka yaralanan ya da hayatını kaybeden olmadığını açıkladı.

New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani, yaptığı açıklamada yaşanan trajedinin kentteki silahlı şiddet sorununu bir kez daha gözler önüne serdiğini belirterek, “Hayatının henüz başındaki bir çocuğun bu şekilde hayatını kaybetmesi kabul edilemez. Bu olay, şehirde silahlı şiddetle mücadelede daha fazla adım atılması gerektiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı. Yetkililer, saldırının arka planını aydınlatmak ve kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Dünya Haberleri