Kritik görüşme gerçekleşti! Gazze'de ateşkes çağrısı

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Gazze'deki ateşkes görüşmelerinin hızlandırılması ve insani krizin çözülmesi gerektiğini vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir görüşme gerçekleştirdi. İki lider, Gazze'deki mevcut durumu ve ateşkes görüşmelerinde yaşanan gelişmeleri detaylı bir şekilde ele aldı. Biden, ateşkes anlaşmasındaki boşlukların bir an önce doldurulması ve anlaşmanın hızla tamamlanması gerektiğini vurguladı.

Biden, ayrıca esirlerin eve dönmesi ve Gazze'deki savaşın kalıcı bir şekilde sonlandırılması gerektiğini belirtti. Görüşmede, Gazze'deki insani krizin de gündeme geldiği ve Filistinlilerin temel ihtiyaçlarının karşılanması için engellerin kaldırılması gerektiği ifade edildi.

ABD Başkanı, İsrail'in güvenliğine olan "sarsılmaz" taahhüdünü yineleyerek, bölgesel tehditler olarak değerlendirilen İran ve Hizbullah’a karşı işbirliği mesajı verdi.

Ayrıca Netanyahu, görüşme sırasında Gazze Şeridi'nde tutulan Amerikan vatandaşı rehinelerin aileleriyle bir araya geldi.

Dünya Haberleri