Kremlin’den Biden’ın adaylıktan çekilmesiyle ilgili ilk açıklama

ABD Başkanı Joe Biden’ın 2024 seçimleri için adaylıktan çekilmesinin ardından Kremlin, Rusya için önceliğin Ukrayna savaşının hedeflerine ulaşmak olduğunu açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın 2024 seçimleri için aday olmaktan çekilmesinin ardından Kremlin, Rusya için asıl önceliğin Ukrayna savaşının hedeflerine ulaşmak olduğunu belirtti. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, ABD siyasetindeki gelişmelerin önümüzdeki dört ayda büyük değişimlere yol açabileceğini vurguladı.

Peskov, SHOT haber ajansına yaptığı açıklamada, “Seçimlere daha dört ay var ve bu uzun bir süre. Bu süre zarfında birçok şey değişebilir. Bizim önceliğimiz özel askeri operasyonun hedeflerine ulaşmaktır” dedi. Peskov, Rusya’nın Ukrayna’daki askeri operasyonunu ‘özel askeri operasyon’ olarak tanımlayarak, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tercih ettiği terimi kullandı.

Biden’ın Demokrat Parti içindeki artan baskılar sonucu yeniden adaylıktan çekilmesi ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i seçimler için partinin adayı olarak desteklemesi, Rusya’nın devlet televizyonunda geniş bir şekilde yer aldı. Ancak, Rus devlet medyası Harris’in Demokrat Parti’nin resmi adayı olup olamayacağı konusunda belirsizlikler olduğunu belirtti.

Rusya’nın eski Başkanı Dmitri Medvedev, Telegram üzerinden Biden’a sağlık dileklerinde bulunarak, “Özel askeri operasyonun hedeflerine ulaşacağımızdan eminim” ifadesini kullandı.

Dünya Haberleri