Kremlin: Sınırdaki yüksek gerilim sebebiyle somut yanıt almak için ısrarcıyız

Rusya-Ukrayna sınırındaki gerilimin son derece yüksek olduğunu belirten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bu sebeple güvenlik garantileri konusunda somut yanıt almak için ısrarcı davrandıklarını söyledi.

CNN televizyonuna demeç veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talep ettiği güvenlik garantileri hakkında açıklamalarda bulundu.

ABD ve NATO ile yapılan görüşmelere ilişkin Peskov, "Sınırda son derece yüksek bir gerilim mevcut. Avrupa'nın bu bölümünde çok fazla gerilim var. Bu durum, kıtamız için son derece tehlikeli" diye konuştu. Pesvko, Rusya'nın bu nedenle güvenlik garantileri hakkında sunduğu tekliflere somut yanıtlar almak istediğini vurguladı.

'Hala kanıt bekliyoruz'

Peskov, "Ayrıca ABD, Rusya'nın Ukrayna çevresinde gerilimi tırmandırmayı planlandığına dair iddiaları hakkında hiçbir kanıt sunmadı. Hala daha kanıt bekliyoruz" dedi.

'Tarafların farklı yollarda olması endişe yaratıyor'

Sputnik'te yer alan habere göre, Rusya ile ABD ve NATO arasında belirli bir anlayışın hakim olduğunu ancak genel itibarıyla şu anda tarafların "farklı yollarda" bulunduğunu kaydeden Peskov, bunun iyi olmadığını ve endişe yarattığını söyledi.

'Siber saldırılarla ilgimiz yok'

Öte yandan Peskov, Ukrayna devletine ait internet sitelerine düzenlenen siber saldırılarla Rusya'nın ilgisi bulunmadığını belirterek, "Ukraynalıların her konuda, hatta ülkedeki kötü hava hakkında bile Rusya'yı suçlamasına alıştık artık" dedi.

Dünya Haberleri