Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, gazetecilere verdiği demeçte, Rusya ile Ukrayna arasında Minsk anlaşmalarına ilişkin müzakerelerin, Kiev'i soruna güçlü bir çözüme hazırlamak için bir kamuflaj haline geldiğini söyledi.
RIA Novosti'de yer alan habere göre, Peskov, başlangıçta asıl görevin Kiev'i yükümlülüklerini yerine getirmeye zorlamak olduğunu belirterek, "Ama Kiev'in zorlu operasyon hazırlıkları için bir kamuflaj olduğunu açıkça ilan etmesinden sonra. Her şey netleşti" dedi.
Rusya ve Ukrayna arasında geçtiğimiz yıl başlayan savaş 24 Şubat'ta birinci yılına girecek. Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı LIoyd Austin, dün yaptığı açıklamada Ukrayna'ya son zamanlarda yapılan silah yardımlarıyla beraber "Kiev'in bahar aylarında sahada fark yaratacağını" söylemişti.
halktv.com.tr // Dış Haberler