Kadının Gözünden 60 Tane Canlı Solucan Çıkardılar

Doktorlar korkunç bir operasyonla bir hastanın gözünden altmıştan fazla canlı solucanı çıkardılar.

Çin'in Kunming kentinde ismi açıklanmayan kadının gözleri kaşınıyordu ve bir gün karıncalanma hissini gidermek için gözlerini ovuşturduktan sonra bir parazit kurdunun düştüğünü görünce şoke oldu. Dehşete kapılan kadın hastaneye kaldırıldı.

Doktorlar, muayene sırasında gözbebekleri ile göz kapakları arasındaki boşlukta solucanların gezindiğini keşfettiklerinde şoke oldular. Doktorlar sağ gözünden kırktan fazla, sol gözünden de ondan fazla canlı solucan çıkardı. Yerel basında çıkan haberlere göre gözlerinden toplamda 60'tan fazla parazit alındı.

Doktorlar durumun Filarioidea türü yuvarlak kurtlardan bulaştığına iddia etti. Enfeksiyon genellikle sinek ısırıkları yoluyla bulaşır.

Ancak kadın, bu paraziti vücutlarında taşıyan köpek veya kedilerden kapmış olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünüyor . Hayvanlara dokunduğunu ve hemen ardından gözlerini ovuşturduğunu düşünüyor.

Sağlık görevlileri, geride larva kalmış olabileceği gerekçesiyle kadının sık sık kontrollere gelmesini istedi. Doktorlar ayrıca evcil hayvanlara dokunduktan hemen sonra mutlaka ellerini yıkaması gerektiğini belirtti.

Birkaç yuvarlak kurt türünün gözün konjonktivasına yerleştiği bilinmektedir. Tipik olarak, Çin'in aksine Afrika'da daha sık bulunurlar.


Ancak genellikle iltihapla ilişkilidirler ancak bazı durumlarda körlüğe neden olabilirler.

Dünya Haberleri