Kaçmaya Çalışan Uyuşturucu Kaçakçıları Polis Kurşunuyla Öldürüldü

Brezilya’da çalıntı araçla kaçmaya çalışan 4 şüpheliden 2’si polis ateşinde öldürüldü, 1’i yaralı olarak yakalandı, 1’i kaçtı

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde, çalıntı araçla kaçmaya çalışan dört şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonda, iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralı olarak yakalandı, bir kişi ise ormanda izini kaybettirdi.

Olay, suç oranının yüksek olduğu ve düzenin sağlanmasının zor olduğu Vila Kennedy favelası yakınlarında meydana geldi.

Çalıntı bir araçla Avenida Brasil üzerinde hızla ilerleyen dört şüpheli, polis ekiplerini fark edince kaçmaya başladı. Peşlerinden uzun bir kovalamaca başlatan polis ekipleri, araçtaki şüphelilere ateş açtı.

Açılan ateş sonucu araçtaki iki şüpheli hayatını kaybederken, bir şüpheli yaralı olarak yakalandı. Diğer şüpheli ise araçtan kaçmayı başardı ve ormanlık alana sığındı. Şu anda kaçan şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı bir arama operasyonu devam ediyor.

BÖLGEDEKİ GÜVENLİK SORUNLARI ARTIYOR

Olayın yaşandığı bölge, Vila Kennedy favelası yakınlarındaki Avenida Brasil, son yıllarda ordu ve emniyetten ihraç edilen askerler ile polisler arasında kurulan suç çeteleri arasında sık sık çatışmalara sahne oluyor.

Dünya Haberleri