Kaçak Maden Sahasında Heyelan: 11 Ölü, 19 Kayıp

Endonezya'nın Sulawesi Adası'nda şiddetli yağışların neden olduğu heyelan, altın madeninde 11 işçinin ölümüne yol açarken, 19 işçi hala kayıp.

Endonezya'nın Sulawesi Adası'nda yaşanan trajik felaket, şiddetli yağışların etkisiyle meydana gelen heyelan sonucu altın madeninde çalışan 11 işçinin hayatını kaybetmesiyle doruğa çıktı.

Gorontalo Arama ve Kurtarma Ajansı Sözcüsü Afifuddin Ilahude, Sulawesi'de şiddetli sağanağın heyelana sebep olduğunu ve Bone Bolango bölgesinde bulunan "yasa dışı" bir altın madeninde 35 işçinin toprak altında kaldığını doğruladı.

19 İŞÇİ KAYIP, 5 İŞÇİ YARALI

Ilahude, olayın ardından bölgeye gönderilen arama kurtarma ekiplerinin 11 işçinin cesedine ulaştığını belirtti. Ancak, olumsuz hava koşulları nedeniyle ekiplerin çalışmalarının zorlaştığını ve 19 işçi için hala kurtarma çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Şu ana kadar 5 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını da sözlerine ekledi.

Ulusal Afet Yönetim Ajansı Sözcüsü Abdul Muhari ise 6 Temmuz'dan beri bölgede etkili olan şiddetli yağışların Bone Bolango'daki beş köyde büyük seller oluşturduğunu ve bu durumun yaklaşık 300 evi ve 1000'den fazla kişiyi etkilediğini açıkladı.

Yağışların yoğunluğu ve heyelan riski nedeniyle bölgede önlemlerin artırılması gerektiği vurgulandı.

Yetkililer, benzeri olayların önlenmesi için önlemlerin artırılması gerektiğini vurgularken, bölgedeki kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.

Dünya Haberleri