Johnson sallanıyor

İngiltere merkezli gazete Sunday Times, ülkenin Başbakanı Boris Johnson'ın liderliğinin sallantıda olduğunu yazdı. Haberde, Muhafazakar Parti içerisinde güvenoyu seslerinin yükseldiği ifade edildi.

İngiliz haber ajansı Reuters'ın The Sunday Times gazetesinden aktardığına göre, "partygate" skandalı ardından liderliği tartışılmaya başlanan Muhafazakar Partili İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın bu hafta bir oylamayla yüzleşebileceği yazıldı. Haberde, Muhafazakar Parti'nin bu hafta içinde bir güvenoyu oylamasına gitme ihtimalinden bahsedilerek bunun Boris Johnson'a bir meydan okuma olduğundan bahsedildi.

Muhafazakarların Johnson döneminde çok fazla güven kaybettiği yönündeki parti içinde yükselen seslere de dikkat çekilen haberde, partililerin resmi olarak güvenoyu çağrısı yapmak için mektuplar sundukları yönündeki iddialara da dikkat çekildi.

İngiltere'de güvenoyu için 54 Muhafazakar parti üyesinin resmi talepte bulunması gerekiyor. Haberde şu ana kadar güvenoyu için talepte bulunan 25 milletvekilinin mektuplarını kamuoyuna açıkladığı belirtiliyor.

Ne olmuştu?

İngiltere'de koronavirüs kısıtlamaları sırasında başbakanlık ofisinde düzenlenen partilere ilişkin tartışmalar sürerken, Başbakan Boris Johnson'ın sözkonusu partilerden birinde çekilmiş bazı fotoğraflarının basına sızması gündeme gelmişti. Geçtiğimiz hafta ceza almamasına rağmen, partilere katıldığını gösteren yeni fotoğraflarının yayınlanması Johnson üzerindeki siyasi baskıyı artırmaya devam ediyor. Her ne kadar özür dilese de partinin halk nezdindeki güvenini sarstığı gerekçesiyle kendi partisi içinde de Johnson'a yönelik tepkiler büyümeye devam ediyor.

Kraliçe'nin Platin Jübilesi kapsamında ayine katılan İngiltere Başbakanı, katedralin merdivenlerinden izlemeye gelen halk tarafından yuhalanmıştı. Johnson, cuma sabahı başkent Londra'daki Aziz Paul Katedrali'nde düzenlenen Şükran Günü ayinine eşi Carrie'yle katılmıştı. Eşiyle merdivenlerden çıkarak katedrale girerken Johnson, bu esnada töreni izlemeye gelenler tarafından yuhalanmıştı. 57 yaşındaki Johnson ve 34 yaşındaki Carrie ise halkın yuhalamasına tepki göstermeden katedrale girmişti.

Dünya Haberleri